Knallend het nieuwe jaar in met Thunderbitch

Thunderbitch - Thunderbitch

We knallen het nieuwe jaar in met Thunderbitch! Die naam zegt je misschien nog niks, maar we hebben het over de nieuwe band van de leadzangeres van Alabama Shakes. Halverwege het afgelopen jaar werd dit album stilletjes in eigen beheer uitgebracht en wij dachten: dit moeten meer mensen leren kennen.

Rolling Stone zegt over Thunderbitch het volgende: Brittany Howard of Alabama Shakes doesn't just "reinvent" rock tradition, or "make it her own". She makes it her bitch. En daar is eigenlijk ook alles mee gezegd. Het is een album vol recht-toe-recht-aan rock ’n roll met een hoog schijt-aan-alles-gehalte. Die onverschilligheid past natuurlijk goed bij de punkerige muziek en sluit ook goed aan op de stage performance van Miss Howard, maar als je goed luistert zul je merken dat de nummers ijzersterk zijn geconstrueerd.

We hebben het idee dat Brittany Howard eigenlijk al lang binnen is, door het enorme succes van Alabama Shakes. Maar blijkbaar wilde ze toch nog meer muziek maken. In dit geval muziek die minder goed bij Alabama Shakes past (want: te hard en ongepolijst). Wat doe je dan? Je richt een nieuwe band op, zodat je daarmee toch je ei kwijt kan en nieuw materiaal kan uitbrengen. Respect!

Marije Vermeulen maakte deze maand het artwork. In haar schilderijen en installaties zijn kleur, energie en helderheid belangrijke aspecten. De strak uitgevoerde vlakverdelingen en kleurcombinaties vinden hun oorsprong in de werkelijkheid. Denk bijvoorbeeld aan wuivende palmbomen, tropisch gekleurde strandhuizen en Venetiaanse palazzo’s, die door een proces van halveren, kantelen, herhalen en verplaatsen tot het uiteindelijke werk worden gevormd. Voor meer van haar werk, kijk op marijevermeulen.com.

Bekijk de album teaser op YouTube:

For The Record

Iedere maand een fantastische ervaring