Chillen met Quantic

Quantic presenta Flowering Inferno - 1000 Watts

We kregen van jullie steeds vaker de vraag “waarom doen jullie niet eens een leuke reggae plaat?”. Ja, dat werd eigenlijk wel eens tijd. Daarom presenteren we met trots: Quantic presenta Flowering Inferno - 1000 Watts.

Quantic staat bekend als multi-instrumentalist, producer, DJ, remixer en bandleider. William Holland, zoals de beste man eigenlijk heet, heeft sinds het begin van deze eeuw een indrukwekkende discografie opgebouwd. Met het Flowering Inferno-project richt hij zich op het spectrum van reggae en dub. Het album wat nu voor je ligt is alweer de derde in deze reeks.

Het mooie aan Quantic is de ongeëvenaarde veelzijdigheid in zijn muziek. Onder verschillende aliassen en met diverse gastartiesten waagt hij zich niet alleen aan deze Caribische muziek, maar ook aan soul, funk, salsa, electronica en breakbeat, om maar wat te noemen. Niet voor niets wordt hij dan ook wel “the hardest working man in show business” genoemd (na James Brown uiteraard).

We willen ook graag even de aandacht vestigen op de heren van het label Tru Thoughts. Niet alleen zijn zij verantwoordelijk voor een constante stroom kwaliteitsreleases (denk aan Bonobo, Kennedy Machine en Belleruche). Ook hebben ze heel wat clubavonden in Brighton op hun naam staan en zijn het hele fijne mensen om mee samen te werken.

Op deze dubbel LP staan, in tegenstelling tot eerdere delen in de reeks, verrassend veel gastoptredens. Vaste waarde Alice Russell is weer van de partij, maar ook Hollie Cook, Christopher Ellis en levende legende U-Roy zijn erbij. Het geheel wordt hierdoor creatief, avontuurlijk en vooral uiterst relaxed. Kortom, een prima album om je zomer mee af te toppen.

Luister 'A Life Worth Living' met U-Roy en Alice Russell op YouTube:

For The Record

Iedere maand een fantastische ervaring