Chille electronics uit Nieuw-Zeeland

Lord Echo - Melodies

De klok is een uur vooruit gegaan, de koeien staan weer in de wei en rokjesdag komt steeds dichterbij. Het moge duidelijk zijn, wij kijken uit naar de zomer en daarom presenteren we met trots: Lord Echo - Melodies.

Lord Echo (Mike Fabulous) is een producer uit Nieuw-Zeeland en hij maakt zeer geraffineerde electronische muziek. Zijn stijl gaat alle kanten op, van dub tot boogie en van reggae tot funk, maar de gemene deler in zijn producties is altijd ontspanning en vrolijkheid.

De dubbel-LP kwam niet alleen voor onze leden als een verrassing, want we hadden eigenlijk Echo’s nieuwste album op het oog. In april komt na ‘Melodies’ en ‘Curiosities’ namelijk zijn derde album ‘Harmonies’ uit. Maar door lange mailwisselingen met het label en verwarrende albumtitels is er blijkbaar wat miscommunicatie ontstaan en ontvingen wij dus het debuutalbum. Een geluk bij een ongeluk zou je kunnen zeggen, want ook Echo’s eerste album uit 2010 kunnen we zeer waarderen en die delen we graag met de leden van onze vinylclub.

Het album opent met het instrumentale ‘Rhythm 73’ en bij ‘Wang East’ komen de eerste vocals voorbij. Ook gaat af en toe het tempo iets omhoog bij nummers als ‘That’s Right’ en ‘Honest I Do’, wat voor een fijne dynamiek zorgt. Die vocals zijn trouwens van Toby Laing, bekend van Fat Freddy’s Drop. In tegenstelling tot Fat Freddy is Lord Echo zelf niet echt bekend bij het grote publiek, maar met ‘Thinking of You’ (een cover van Sister Sledge) had hij toch een hitje te pakken. Hoe dat komt weten we niet precies, maar het klinkt wel goed en dat is het belangrijkste.

Beluister 'Thinking of You' op YouTube:

For The Record

Iedere maand een fantastische ervaring