9-Koppige Amsterdamse band duikt de diepte in

Jungle By Night - The Traveller

Het nieuwste album van Jungle By Night is onze selectie van mei 2016. The Traveller is ruiger, vuiger en diverser dan voorheen, met een mix van psychedelica, jazz, funk, hiphop en uiteraard afrobeat.

Jungle By Night bestaat uit 9 jonge gasten uit Amsterdam, die aan het begin van dit decennium met hun eerste albums en optredens de wereld hebben veroverd. Van Lowlands tot Sziget en van Fuji Rock in Japan tot Rough Trade in New York. Zonder uitzondering ging het publiek plat en waren de recensies meer dan lovend. Het team van For The Record heeft de festivalhitmachine ook al een aantal keer live mogen meemaken, dus er was weinig twijfel of dit nieuwe album gekozen moest worden voor onze geliefde platenclub.

De band is hevig geïnspireerd door de afrobeat van icoon Fela Kuti, maar door de jaren heen hebben ze nieuwe wegen begaan en nieuwe paden bewandeld. Het resultaat is een speels album dat van begin tot eind de pan uit swingt. Het contrast tussen het ingetogen “Kingfisher” en het funky “Morning Stretch” is groot. Ook het gestoorde “Extortion”, dat klinkt als een mix van oude spelcomputers en (volgens de band zelf) een kotsende clown, geeft goed weer hoe divers The Traveller is.

De officiële tour is inmiddels gestart en deze zomer staat Jungle By Night (wederom) op alle grote festivals. Mocht je twijfelen om ze een keer te gaan zien, luister deze plaat en stel je er een springende, dansende en kolkende menigte bij voor. Gegarandeerd feest.

Bekijk de clip van openingsnummer "Kingfisher" op YouTube:

For The Record

Iedere maand een fantastische ervaring