From Brazil with love

Jorge Ben - Jorge Ben

Er is er een jarig en dat zijn wij, hoera! Deze maand bestaat onze geliefde vinylclub precies een jaar en daar willen we jullie graag allemaal hartelijk voor bedanken. Niet alleen voor de enthousiaste reacties die we van jullie krijgen, maar ook voor het vertrouwen. Het is niet niks om iedere maand een album te kiezen, maar we doen het met liefde!

Deze maand hebben we wederom een mooie: Jorge Ben - Jorge Ben. Een album dat oorspronkelijk in 1969 uitkwam, maar onlangs opnieuw is uitgebracht in kleine oplage. Het kostte nogal wat moeite om de albums vanuit Brazilië te importeren, maar dit album is het meer dan waard en we leggen graag uit waarom.

Jorge Ben (of Jorge Ben Jor, zoals hij tegenwoordig genoemd wordt) is één van de Grootste Braziliaanse Artiesten Aller Tijden. Je kent hem misschien van hits als ‘Taj Mahal’ of ‘Mas Que Nada’. Zijn discografie, die ongeveer een halve eeuw beslaat, is zo groot dat het lastig kiezen is. Maar dit album blijft toch onze favoriet en we zijn dan ook best wel trots dat we deze plaat hebben kunnen regelen.

Het verhaal van Jorge Ben is te lang om hier samen te vatten, maar toch zeker de moeite waard om je eens in te verdiepen. Ups & downs, ruzie met het grote Philips label, artiesten die zijn muziek kopieerden, een mislukte poging om door te breken in Hollywood... Feit blijft dat deze man eigenhandig de geschiedenis van Braziliaanse popmuziek heeft vormgegeven. Dit album is daar een goed voorbeeld van, met ieder nummer als hoogtepunt. Het album kwam dan ook uit op een cruciaal moment: Ben keerde vanuit de VS terug naar Brazilië, vond zichzelf opnieuw uit, maakte het goed met Philips en wist zelfs het logo van zijn geliefde voetbalclub (Flamengo) op de albumhoes te krijgen. Het is nog maar de vraag of de zomer in Nederland een beetje doorzet, maar met dit album heb je in ieder geval genoeg sunshine in je woonkamer.

Luister het album op YouTube:

For The Record

Iedere maand een fantastische ervaring