Broeierige rock 'n roll van Nederlandse bodem

Beans & Fatback - Heroine Lovestruck

Vergeet The White Stripes en vergeet The Black Keys. Het beste rockalbum van nu komt gewoon van Nederlandse bodem: Beans & Fatback - Heroine Lovestruck.

De Amsterdamse band werd een paar jaar geleden opgericht door Onno Smit, ook wel bekend als gitarist bij de funkband Lefties Soul Connection. “Heroine Lovestruck” is het derde album van Beans & Fatback en daarmee gelijk het meest stevige. Het album is naar eigen zeggen ‘een hommage aan de klassieke femme fatale’.

De twee vorige albums van Beans & Fatback waren al een succes, maar met dit nieuwe album verdient de band het om helemaal door te breken. En dat lukt ook al aardig: het album wordt door recensenten overladen met sterren en de nu al geslaagde clubtour is pas halverwege. Volgend jaar zomer staan ze op alle festivals, gegarandeerd.

Energieke muziek met veel afwisseling, van blues tot funk en van soul tot rock. Vol met stuwende gitaarriffjes, indringende zangpartijen en een tranentrekkend orgeltje. Heerlijk om ’s ochtends mee wakker te worden of om ’s avonds op te feesten.

Toen we aan de band vroegen of we hun album konden selecteren voor onze vinylclub, reageerden ze gelijk enthousiast. De albums zijn dan ook speciaal voor alle For The Record leden gesigneerd door de 7-koppige band.

Openingsnummer "Bombshell" op YouTube:

For The Record

Iedere maand een fantastische ervaring