Aanstekelijke gitaarpop uit Atlanta

Omni - Deluxe

Nieuwe muziek ontdekken is één van de dingen waar het om draait bij ons. Daarom laten we je graag kennis maken met een relatief onbekende punk-band: Omni.

Het drietal uit Atlanta bestaat uit Frankie Broyles (die je misschien kent van de band Deerhunter), Philip Frobos en Billy Mitchell (van Carnivores). Het debuutalbum “Deluxe” kwam halverwege dit jaar uit en is een mooie ode aan de jaren 80, maar dan in een hedendaags jasje.

Waar komt de naam Omni vandaan? Geen idee, maar het klinkt wel lekker, net als de aanstekelijke gitaarrifjes en de punchy vocalen. Waar de titel “Deluxe” vandaan komt? Dat weten we wel: de heren hebben een hekel aan 'deluxe editions' en vonden het grappig om de plaat hierna te vernoemen. En wat was het moeilijkste aan het maken van het album? Niet te veel alcohol drinken, want in de studio vergaten ze nog wel eens de teksten en melodieën die ze de avond er voor hadden bedacht. Ja, zo gaan die dingen soms...

De vrolijke, soms ruwe maar bovenal prachtige gitaarpop wordt omschreven als “a blissful trip back in time to the arty, danceable rhythms of the new wave movement, but with a rough lo-fi flair”. De korte maar krachtige nummers doen ons een beetje denken aan Talking Heads, maar ook The Kinks, of zelfs het oude werk van Arctic Monkeys. Helemaal goed dus.

Het plan was om dit album al eerder te selecteren, maar helaas waren er wat leveringsproblemen en daarna bleek de hele voorraad op te zijn. Gelukkig zat het label Trouble In Mind er bovenop en kwam een repress snel beschikbaar. Het trio werkt na een succesvolle tour inmiddels hard aan een nieuw album. Wij kunnen niet wachten...

Check de clip van openingsnummer 'Afterlife' op YouTube:

For The Record

Iedere maand een fantastische ervaring