The Screaming Eagle of Soul is terug!

Charles Bradley - Changes

Normaal gesproken sturen we de vinylpakketten in de laatste week van iedere maand, maar voor dit album maakten we graag een uitzondering. Met trots presenteren wij het nieuwe album van Charles Bradley, dat op 1 april is uitgekomen op het befaamde Daptone Records.

Opgericht door Gabriel Roth en Neal Sugarman (beiden lid van The Dap-Kings), onderscheidt Daptone Records zich al jaren als een sterk indie-label met funk, soul, gospel en afrobeat van het hoogste niveau. Het label is ook de thuisbasis van bands als Menahan Street Band, The Budos Band en de fantastische zanger Charles Bradley.

Het bijzondere verhaal van Charles Bradley (67) begon aan het begin van deze eeuw, toen hij in Brooklyn door Roth ontdekt werd als James Brown imitator. Roth koppelde Bradley aan Tom Brenneck, de producer/gitarist van Menahan Street Band. De jaren daarop bracht Bradley onder eigen naam twee albums uit, met lovende kritieken en geweldige live-shows. Ook werd Bradley’s jeugd, dat gekenmerkt werd door dakloosheid, een lang ziektebed en de moord op zijn broer, verfilmd in de documentaire ‘Soul of America’.

Het geluid van Charles Bradley is pure 60’s funk en soul. Hij klinkt als een 1-op-1 reïncarnatie van James Brown of Otis Redding, maar dan met de productietechnieken van deze tijd. Waar hij op zijn eerste albums vaak zijn zware verleden aanhaalt, klinkt er op Changes nu ook een positiever geluid. Maar uiteraard brengt Bradley ook op de emotionele nummers als geen ander zijn krachtige boodschap over. Al met al dus een must voor de liefhebber en hopelijk een goede introductie tot de geniale catalogus van een van onze favoriete labels.

Bob Waardenburg verzorgt het artwork van deze maand. Deze kunstenaar maakt naast tekenwerk ook ruimtelijke installaties onder de naam We Make Carpets. Zijn werk is doorgaans vrij strak en zakelijk, maar in zijn recentere werk hanteert hij een wat lossere aanpak met meer kleur. Kijk op www.bobwaardenburg.com en www.wemakecarpets.nl voor meer van zijn werk.

Tot slot hebben we een speciale ledenkorting geregeld bij Vinylmood. Een webshop vol gave items waarmee je jouw platenhoezen kan showen.

Luister en bekijk het intense "Changes" op YouTube:

For The Record

Iedere maand een fantastische ervaring