Avant-garde electropop uit Londen

Bullion - Loop The Loop

Met trots presenteren we het album van april 2016: Bullion – Loop The Loop. Deze dubbelaar kwam begin dit jaar uit en bevat een frisse mix van onder andere electro, leftfield en avant-garde pop..

Bullion maakte in 2007 furore met Pet Sounds: In The Key Of Dee, een compilatie van The Beach Boys en J Dilla mash-ups. Misschien een vreemde combinatie, maar beiden een grote inspiratiebron voor de producer uit Londen. Op internet wist Bullion met het album een ware hype te creëren en niet veel later volgden verschillende EP’s op befaamde labels als Young Turks, R&S Records en Honest Jon’s Records. Ook maakte hij voor het toonaangevende FACT Magazine een mixtape, mocht hij een set geven bij het beruchte Boiler Room en runt hij zijn eigen label Deek Recordings.

Waar Bullion’s oudere werk met name is gericht op beats en samples komt er op Loop The Loop veel meer live instrumentatie en zang voor. Ook is de fascinatie voor popsterren uit de jaren ‘70 en ‘80 duidelijk hoorbaar. Het album zit daarnaast vol met gastoptredens van o.a. Raven Bush (het neefje van Kate), Laura Groves en Sampha. Maar Bullion speelt met zijn eigen teksten toch de hoofdrol.

Op het album komen allerlei onderwerpen aan bod, vaak met een subtiele dosis Britse humor. Verder laat het album zich lastig omschrijven. Het is niet retro, maar ook niet futuristisch. Het is niet volledig elektronisch, maar het is ook geen singer-songwriter album. Het is vooral een erg fijn en aangenaam album, een mooi opstapje naar de aankomende zomer.

Deze maand hebben we ook weer leuke extraatjes weten te regelen. Toen we Bullion persoonlijk vroegen of hij nog een leuk idee had, kwam hij met een 7” single en een slaapmasker met logo op de proppen. De single is van (Don’t Ask), een alias van Bullion samen met “this guy called Otis who does some of the DEEK design”. Score!

Luister "Loop The Loop" op YouTube:

For The Record

Iedere maand een fantastische ervaring