Dansen met Kornél Kovács

Kornél Kovács - The Bells

Het is alweer een tijd geleden dat we een elektronisch album hebben geselecteerd. Het aanbod is groot, maar de kwaliteit is helaas niet altijd even hoog. Gelukkig hebben we deze maand een echt pareltje gevonden: Kórnel Kovács - The Bells.

Als je een debuutalbum vernoemd naar de wereldhit van Detroit techno icoon Jeff Mills, dan heb je lef. Maar lef is niet het enige wat deze dansplaat kenmerkt. Kovács brengt met zijn luchtige house een glimlach op het gezicht, soepeltjes navigerend tussen disco, italo en breakbeats. Hierdoor ontstaat een gebalanceerde mix van speelse en vrolijke tracks, met hier en daar een vleugje melancholie.

De man uit Stockholm zette zichzelf op de kaart met het vorig jaar uitgebrachte nummer ‘Pantalon’. Daarvoor was hij al enkele jaren achter de schermen actief met zijn label Studio Barnhus, waar ook dit album op is uitgebracht. Hij runt het label samen met Axel Boman en Petter Nordkvist. Onder dezelfde noemer zet dit doldwaze trio menig club en festival in vuur en vlam.

Het album begint met een rustige variant van het eerder uitgebrachte ‘Szikra’, waarna met het funky ‘BB’ de toon voor de rest van het album wordt gezet. Op de B-kant breekt met ‘Gex’ pas echt de gekte los. Het album bestaat verder uit DJ friendly tracks, maar de plaat kan ook prima dienst doen als luisteralbum. Aan het eind is er nog een maffe toegift in de vorm van een voicemail bericht. Zo eentje die je op zondagochtend terugluistert, na een lange en onbeschrijfelijke avond. Een mooie afsluiter van een album dat de good times terugbrengt in house muziek.

Tijdens het Amsterdam Dance Event op 21 oktober is Kórnel Kovács te zien en te horen in de gloednieuwe club Claire. Hier mogen we kaarten voor weggeven, maar daarover later meer. Speltip 11: houd onze Facebook pagina in de gaten!

Voor nu, schuif de tafels en stoelen maar aan de kant. What’s his name? Kórnel Kováááács!

'Dance... While The Record Spins' op YouTube:

For The Record

Iedere maand een fantastische ervaring