Moderne jazz uit Canada

BADBADNOTGOOD - IV

De Canadese jazz-formatie BadBadNotGood maakt sinds 2010 furore met covers van bekende hiphop tracks. Op IV, hun vierde studio album, bewijzen ze deze genres moeiteloos te kunnen combineren met pop, dance en soul.

Het trio uit Toronto is sinds het laatste album opgewaardeerd tot een kwartet, geheel in stijl met de titel van hun nieuwste album. De founding bandleden ontmoetten elkaar op school dankzij hun gedeelde liefde voor hiphop. Een showcase die ze daar speelden, gebaseerd op de muziek van hip-hop formatie Odd Future, haalde miljoenen views op YouTube . Niet heel verbazend, want ook Tyler The Creator, de frontman van Odd Future, was onder de indruk van de jonge muzikanten. In de periode daarna gooide BBNG hoge ogen met diverse samenwerkingen. Zo speelde de groep onder andere met Earl Sweatshirt, Drake en Frank Ocean.

BBNG’s nieuwe album is een van de meest dynamische en jazzy platen van de groep tot nu toe. Het is duidelijk dat saxofonist Leland Whitty voor een extra frisse en muzikale dimensie zorgt. En alsof dat nog niet genoeg was, staan op deze dubbel LP ook meer samenwerkingen dan ooit tevoren. Onder andere Sam Herring, Charlotte Day Wilson, rapper Mick Jenkins en producer Kaytranada maken hun opwachting als featured artist.

Dit album, met prachtige gatefold hoes, is gekozen tot plaat van de maand omdat het precies weergeeft waar For The Record voor staat: veelzijdigheid, kwaliteit en het befaamde verrassingseffect. Enjoy!

Check de clip van "IV" op YouTube:

For The Record

Iedere maand een fantastische ervaring